Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Výsledky přijímacích řízení – info k zápisu

Pokud nevíte, jak dopadlo přijímací řízení, podívejte se na webové stránky Univerzity zde.

Na Fakultě restaurování proběhne zápis ke studiu do bakalářského studia na závěr adaptačního kurzu dne 22. 9. 2023. Budoucí studenti bakalářského studia ještě obdrží poštou písemnou pozvánku s podrobnými instrukcemi k adaptačnímu kurzu, zápisu a plenéru. K zápisu si přineste 1 ks fotografií pasového formátu. 

Do navazujícího magisterského studia proběhne zápis 15. 9. 2023. 

K zápisu si přineste 1 ks fotografií pasového formátu. 

Více informací na http://www.upce.cz/fr/index.html

Pokud nevíte, jak dopadlo přijímací řízení, podívejte se na webové stránky Univerzity zde.

Na Fakultě restaurování proběhne zápis ke studiu do bakalářského studia na závěr adaptačního kurzu dne 22. 9. 2023. Budoucí studenti bakalářského studia ještě obdrží poštou písemnou pozvánku s podrobnými instrukcemi k adaptačnímu kurzu, zápisu a plenéru. K zápisu si přineste 1 ks fotografií pasového formátu. 

Do navazujícího magisterského studia proběhne zápis 16. 9. 2023.  K zápisu si přineste 1 ks fotografií pasového formátu. 

Více informací na http://www.upce.cz/fr/index.html

Pokud nevíte, jak dopadlo přijímací řízení, podívejte se na webové stránky Univerzity zde.

Na Fakultě restaurování proběhne zápis ke studiu do bakalářského studia na závěr adaptačního kurzu dne 22. 9. 2023. Budoucí studenti bakalářského studia ještě obdrží poštou písemnou pozvánku s podrobnými instrukcemi k adaptačnímu kurzu, zápisu a plenéru. K zápisu si přineste 1 ks fotografií pasového formátu. 

Do navazujícího magisterského studia proběhne zápis 16. 9. 2023.  K zápisu si přineste 1 ks fotografií pasového formátu. 

Více informací na http://www.upce.cz/fr/index.html

Spolupráce mezi Fakultou restaurování Univerzity Pardubice (FR UPCE) a vysokou školou École Nationale Supérieure de Conservation et de Restauration des Biens Culturels (ENSCRBC) v alžírské Tipase dále pokračuje, konkrétně v rámci programu Erasmus+ výzvy KA171. Po výjezdu našich akademiků do Alžírska letos v únoru proběhl na přelomu dubna a května dvoutýdenní pobyt pedagogů ENSCRBC v ČR. Zároveň byly uskutečněny praktické stáže tipazských studentů na FR. Na začátku dubna fakulta přivítala dvě studentky druhého ročníku magisterského programu, které přijely téměř na tři měsíce do Ateliéru restaurování kamene na svou praktickou stáž. V ateliéru dostaly příležitost vyzkoušet si práci při konzervaci a restaurování uměleckých děl z materiálů, které nejsou v jejich zemi tak běžné. Zároveň se seznámily s postupy a přístupy restaurátorské práce v ČR. Své praktické úkoly samozřejmě musely doprovodit potřebnou dokumentací v angličtině, která byla vyučovacím jazykem v průběhu celé stáže. Přítomnost alžírských studentek měla kladný dopad i na studenty FR, kteří s nimi v ateliéru komunikovali anglicky, ale byli jim také ochotni pomoci v každodenních záležitostech, jako například poskytnout rady, jak cestovat nebo kde nakupovat. I přes kulturní odlišnosti se studentkám během pobytu podařilo začlenit do kolektivu mladých litomyšlských restaurátorů, a byly dokonce přizvány na studijní cestu do Vídně. Další studenti z ENSCRBC by měli na FR UPCE přijet na jaře příštího roku. 

Mgr. art. Jan Vojtěchovský, Ph.D.

Informujeme vás o technologické změně služby zajišťující ověřování při přístupu ke službám Office 365, která proběhne v odpoledních hodinách v úterý 25. 8. 2020.

Změna se týká způsobu ověření přihlašovacích údajů do Office 365 prostřednictvím webových služeb. Vaše jméno a heslo se nemění.

Doposud jste byli po zadání přihlašovacího jména ve tvaru NetID@upce.cz přesměrováni na stránku, jejíž adresa začínala na „https://adfs.upce.cz/...“, kde jste následně zadávali heslo:

Po této změně již nebude tato stránka pro ověření hesla používána, místo ní budete heslo zadávat na stránce https://login.microsoftonline.com/...:

Tato změna se týká přístupu ke službám Office 365. Služby poskytované v rámci interních informačních systémů se nadále ověřují vůči stránce „https://idp.upce.cz/…“, která zůstává beze změny.

V důsledku výše uvedené změny mohou některá mobilní zařízení (telefony, tablety, …), která jsou prostřednictvím vašeho účtu připojena k Office 365, vyžadovat jednorázově opětovné zadání hesla, nebo znovu přihlášení ke službám Office 365.

Talentované studenty, kteří mají vynikající studijní výsledky nebo jsou aktivní ve vědecké a tvůrčí činnosti, oceňuje univerzita formou stipendií. Další stipendia vyplácíme posluchačům, kteří potřebují finanční pomoc, např. formou ubytovacího stipendia, sociálních stipendií nebo v mimořádně tíživé situaci apod.

Nárok na stipendium vzniká při splnění určitých, přesně daných podmínek, které vycházejí ze zákonných norem. Výplatu konkrétního typu stipendia pak upravuje stipendijní řád a univerzitní směrnice.

Aktuální výši vyplácených stipendií najdete na Stipendia.

Označování látek způsobujících alergii nebo nesnášenlivost v pokrmech vyrobených v menze

Od 13.prosince 2014 má menza povinnost zabezpečit nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Toto nařízení, ukládá provozovatelům stravovacích zařízení povinnost informovat zákazníky o látkách způsobujících alergii nebo nesnášenlivost, obsažených v pokrmech, včetně nápojů.

V příloze II tohoto nařízení je definován výčet 14 skupin látek, které pokud byly při výrobě pokrmů použité, případně jsou obsaženy v použitých surovinách a v konečném výrobku jsou stále přítomné, byť v pozměněné podobě, musí být čitelně a viditelně uveden.

Menza bude tuto povinnost naplňovat zveřejňováním čísel skupin alergenů, které byly dle informace od dodavatelů, obsaženy v surovinách použitých na výrobu pokrmu. Seznam čísel alergenů bude uváděn v závorce za názvem pokrmu uvedeným v jídelníčku. Současně bude na nástěnkách i na webových stránkách menzy zveřejněn seznam skupin alergenů, aby strávníci mohli identifikovat jaké alergeny jsou čísly označeny.

Strávníky menzy chci ujistit, že kvalita vyrobených pokrmů se nemění a zveřejněný seznam alergenů za názvem pokrmu rozhodně neznamená, že jsme v menze začali vařit z méně kvalitních surovin

Látky způsobující alergii nebo nesnášenlivost uvedené v příloze II nařízení (EU) č. 1169/2011

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:

a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1);
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1);
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

2. Korýši a výrobky nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:

a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:

a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1);
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:

a) syrovátky použité k výrobě alkoh. destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO 2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

 A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt

Správa kolejí a menzy Univerzity Pardubice